Therapie voor ouders

  1. Home
  2. Therapieën
  3. Therapie voor ouders

Inzicht

In de eerste fase, 2-5 afspraken, zullen we met ouders samen nagaan wat jullie zorgen zijn, wat dit vertelt over jullie situatie; opvoedingsstijl, cultuur, achtergrond, oude patronen, normen en waarden, het gezin van herkomst. We analyseren samen wat er is. Vaak komen er weer nieuwe verhalen en constateringen uit die eerder nog niet bekend waren. Wat je in het kind ziet aan gedrag, is vaak een spiegel voor het gedrag wat je herkent in jezelf of een ander familielid! Het helpt te verduidelijken en soms al te aanvaarden dat onrust, angst, pijn en verdriet ergens vandaan komt, het geeft richting waar jullie naar toe willen werken en met welke doelen en op welke manier dit voor jullie het beste zal passen zonder, dan wel met de kinderen samen.

Tijdens deze fase zal samen met jullie het behandelplan opgesteld worden. Hierin staan opgestelde doelen en hoe dit gedaan gaat worden; individueel voor kind of ouder, op ouderniveau, op partnerniveau en/of als gezin.

Opvoeden of loslaten?

Binnen de fase van inzicht en de therapie wordt ook het onderwerp opvoeden, ondersteunen en loslaten behandeld. Er komt veel op je af als je ouder bent of dat nu jonge of oudere kinderen zijn, waar doe je goed aan? En doe je het goed genoeg als ouder? Wat past er het beste bij jou/jullie gezin? Het is fijn als het lukt als ouders daar samen sterker it te komen, met naar elkaar toe eenduidige afspraken richting het kind.

Vragen? Direct Contact?

Je kan ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.30u en 17.00u bereiken op telefoonnummer 06 2486 6754.
Krijg je de voicmail? Spreek dan je boodschap in dan bellen wij je terug.

Wil je liever gebeld worden vul dan het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Mailen kan natuurlijk ook: info@expressietherapie.nl