Systeemspecialisme

  1. Home
  2. Systeemspecialisme

Expressie werkt altijd systemisch. Expressie is er van overtuigd dat problemen nooit op zichzelf staan en dat iedereen anders naar een probleem kan kijken. Daarnaast komt iedereen uit een verschillend ‘systeem’ zoals wij dat noemen, we komen allemaal voort uit (groot)ouders en dragen bepaalde normen en waarden met ons mee doordat wij deze overgenomen hebben van onze voorouders en cultuurgeschiedenis. voor jou en je relaties daarbuiten; je ouders, je partner, jouw gezin etc. Die verschillen maakt dat wij als mensen mogen leren dat iedereen anders is en anders kan en mag denken en handelen. Wij geloven dat ieder mens deugt, dat er redenen zijn waarom mensen doen zoals ze doen. Ook al begrijpen we elkaar niet altijd, er naar kijken en luisteren zorgt ervoor dat we nieuwsgierig zijn naar wat er is, waardoor we leren het blikveld breder te trekken en te begrijpen waarom waar jij en de ander(en) ergens tegen aan lopen.

Het is mogelijk en soms nodig om individueel te komen, echter kan het in veel gevallen meer helpend om met partner en/of gezinsleden samen te komen, zodat jullie samen vanuit meerdere perspectieven naar zorgen opnieuw leren kijken, met als doel dichter bij elkaar te komen, waardoor het mogelijk gemaakt wordt om samen te werken naar wat er wenselijk is voor jullie.

Wat is een Systeemspecialist?

Systeemspecialisten zijn therapeuten die alles vanuit het systeem denken en naast praten daar ook naar trachten te handelen door inzet van ervaringsgerichte oefeningen. Omdat al het gedrag communicatie is. Dit helpt de mens naast taal hem/haar meer non-verbaal bewust te maken van zichzelf, zijn relatie tot….., zijn omgeving, zijn patronen, positie(s), opvattingen en regels.

Systeemspecialisten hebben naast diverse systemische theoretische (ervaringsgerichte) stromingen ook geleerd om filosofisch naar vraagstellingen te kijken en dit toe te passen binnen de therapieën.

PROFIEL SYSTEEMSPECIALIST – Nederlands Kwaliteitsregister voor Systeemspecialisten

Vragen? Direct Contact?

Je kan ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.30u en 17.00u bereiken op telefoonnummer 06 2486 6754.
Krijg je de voicmail? Spreek dan je boodschap in dan bellen wij je terug.

Wil je liever gebeld worden vul dan het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Mailen kan natuurlijk ook: info@expressietherapie.nl