Expressie en beeldend werken

  1. Home
  2. Expressie en beeldend werken

Vaktherapie

De term ‘vaktherapie’ is de overkoepelende naam voor beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie, psychomotorische therapie, psychomotorische kindertherapie en speltherapie.

Bij vaktherapie ligt de nadruk meer op het doen en ervaren en minder op het praten. Door gerichte oefeningen en werkvormen kun je jouw problematiek onderzoeken en jouw emoties en gedachten daarbij vormgeven. Door de ervaringen die je bij deze werkvormen opdoet, werk je aan bewustwording en kun je tot nieuwe inzichten en vernieuwingen komen. Je kunt bijvoorbeeld leren om op andere manieren te reageren op situaties of gevoelens. Zo kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken en vaste patronen doorbreken met elkaar. Aan de hand van gestelde doelen wordt bepaald waar de nadruk van de therapie gelegd wordt per keer. Dit kan bijvoorbeeld zijn; op het ontdekken en/of ervaren van het materiaal, de ontwikkeling van persoon/gezin, het lijf waarbij ook geluisterd wordt naar spanning en ontspanning, emoties, het creëren, het samen zijn, samen (weer) kijken naar elkaar en elkaars werk, anders kijken naar het probleem, in andere gevallen ligt de nadruk meer op de acceptatie ervan of op het beperken van de gevolgen van een aandoening.

Er wordt gewerkt met beeldend materiaal, wat gecombineerd kan worden met lichaamsgerichte oefeningen of een rollenspel.

Kijk op vaktherapie.nl voor meer informatie.

Beeldende therapie

Binnen Expressie zetten we veel beeldende therapie in, wat gecombineerd kan worden met bewegingsoefeningen of elementen van andere werkvormen. We maken gebruik van beeldende materialen; zoals potlood, verf, hout, steen, klei, textiel of een ander materiaal. Het beeld is zichtbaar en tastbaar.

Binnen beeldende therapie hoeft je niet creatief te zijn, iedereen heeft kwaliteiten en wat je niet kan, kun je leren. Alles wat je binnen de beeldende therapie maakt is goed. Het gaat om het actief bezig zijn, opdoen van ervaringen en inzichten en om (samen) nieuwe vaardigheden aan te leren. Leren weer plezier en ontspanning te ervaren met elkaar staat ook hoog in het vaandel bij ons!

Vragen? Direct Contact?

Je kan ons van maandag t/m vrijdag tussen 8.30u en 17.00u bereiken op telefoonnummer 06 2486 6754.
Krijg je de voicmail? Spreek dan je boodschap in dan bellen wij je terug.

Wil je liever gebeld worden vul dan het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Mailen kan natuurlijk ook: info@expressietherapie.nl